BCU main page Bridge Commander Universe
...welcome to the new world.
 
 FAQFAQ  RanksRanks  RulesRules   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups  Staff SiteStaff Site    RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

impulse speed

 
Post new topic   Reply to topic    Bridge Commander Universe Forum Index -> BC Scripting
View previous topic :: View next topic  
Author Message

stavpal

Cadet 4th Class
Cadet 4th Class




Joined: 17 Sep 2006
Posts: 24

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-17-2006 12:23 PM Post subject: impulse speed

Sorry if this has been posted, but is there a way to show impulse speeds as "1/8, 1/4 etc impulse" instead of "x kph"?
(and also changing the speeds to be faster)

KThnxbai

Back to top
View user's profile Send private message

MLeo

Fleet Admiral
Fleet Admiral


Age: 22
Zodiac: Aquarius
Joined: 26 Nov 2002
Posts: 11439
Location: Netherlands
Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-17-2006 01:44 PM Post subject:

The 1/8th type is going to be hard.

But the other thing is more possible.

If you play in the console with this function:
Code:
App.UtopiaModule_SetGameUnitConversionFactor

Then you might be able to get the factor you want.

The function takes a single parameter in the form of:
Code:
App.UtopiaModule_SetGameUnitConversionFactor(DecimalNumber)

Where DecimalNumber is a number like 10.0 or 0.1 or 100.125464258


_________________

How to beat the Black Screen Of Death and Script problems Also handles Console/Screen/Error report/dump.
BC Technical FAQ [Last updated 26/12/2005]
"Trust me, I'm a con artist" - Moist von Lipwig, "Going Postal, Discworld"

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger

stavpal

Cadet 4th Class
Cadet 4th Class




Joined: 17 Sep 2006
Posts: 24

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-18-2006 01:46 PM Post subject:

hmmm, it doesn't do that

it just changes the DISPLAYED SPEED, I want to change the ACTUAL speed

Back to top
View user's profile Send private message

blaXXer
Currently banned

Resident Insane Symbiote
Section 31 Director
Section 31 Director


Age: 24
Zodiac: Pisces
Joined: 10 Feb 2004
Posts: 6348
Location: Symbiote-Town
Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-18-2006 03:11 PM Post subject:

that's pretty pointless simulating *actual* impulse speed.
You'd move so fast that you wont be able to play anymore.


_________________
Owner,
www.legacyuniverse.net

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger

stavpal

Cadet 4th Class
Cadet 4th Class




Joined: 17 Sep 2006
Posts: 24

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-18-2006 04:39 PM Post subject:

maybe just increase "in-system warp". This can be useful 'cause when you choose "overload matter/antimatter..." and then transport to a ship you need to get away REALLY fast in order to live

Back to top
View user's profile Send private message

jwattsjr

Rear Admiral
Rear Admiral


Age: 38
Zodiac: Taurus
Joined: 02 May 2002
Posts: 1578

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-19-2006 03:56 PM Post subject:

stavpal wrote:
maybe just increase "in-system warp". This can be useful 'cause when you choose "overload matter/antimatter..." and then transport to a ship you need to get away REALLY fast in order to live


The stock in-system warp speed is hardcoded.You can use Dasher's Intercept Acceleration for a quick getaway.


_________________

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

stavpal

Cadet 4th Class
Cadet 4th Class




Joined: 17 Sep 2006
Posts: 24

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-20-2006 09:15 AM Post subject:

yeah but dasher's intercept acceleration works only when you have a target selected. I DON'T have a target selected - I want to get AWAY from a ship really fast (at least 100000km/h).

Back to top
View user's profile Send private message

blaXXer
Currently banned

Resident Insane Symbiote
Section 31 Director
Section 31 Director


Age: 24
Zodiac: Pisces
Joined: 10 Feb 2004
Posts: 6348
Location: Symbiote-Town
Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-20-2006 09:29 AM Post subject:

isnt there the button 'in-system warp'? check bcfiles for an according mod.

apart from that, wouldnt it be wiser to check bcfiles for mods already available than opening a thread on any thing you search? just a hint Wink


_________________
Owner,
www.legacyuniverse.net

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger

stavpal

Cadet 4th Class
Cadet 4th Class




Joined: 17 Sep 2006
Posts: 24

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-20-2006 09:43 AM Post subject:

I know that button. I'll try to find out how to increase that speed. I've searched the forum ofcourse.

ok - did it - it was the warp.py file that needed editing

Back to top
View user's profile Send private message

Dante Leonhart

Lieutenant
Lieutenant


Age: 27
Zodiac: Pisces
Joined: 18 Jun 2006
Posts: 400

Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-20-2006 11:59 AM Post subject:

Try this:

Go to Brex's Advanced Power Settings and set the power for 'Speed' then boost the engine output to 125%. Then go to Kiska and tell her to "Engage Warp." It should be the top button. Make sure you're moving at top speed (should display 9 at the bottom right of the tactical view)

If you still can't get away fast enough, I don't think there's a mod out there that's going to help you. lol

Be warned... sometimes this makes the ship handle funny.... Very funny.


_________________

Back to top
View user's profile Send private message

Imperial_Destroyer

Rear Admiral
Rear Admiral


Age: 26
Zodiac: Sagittarius
Joined: 01 Nov 2004
Posts: 1604
Location: Georgia
Offline

 

 



Reply with quote

Post Posted: 09-20-2006 01:56 PM Post subject:

if its like it is in KM, you have to reboost the engines, when you go to "warp" in system, the code sets the engine power to 100%, so you have to boost it again

i've only found a funny handleing problem when i boost repair power on some ships


_________________
did you hear the one where a lawyer had to teach a priest about ethics?

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic

All times are GMT

Page 1 of 1
   Bridge Commander Universe Forum Index -> BC Scripting
 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Bridge Commander Universe is a Nightsoft company. All rights reserved.